4,9

hvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdička 1494 recenzí

Česká republika

Oblíbené

Košík

Váš košík je prázdný

Ukázat košík

Plody našich zahrad

V letních měsících si užíváme nejen sluníčka, teplého počasí a koupání, ale také množství ovoce, které aktuálně dozrává. A toho bychom měli využít, protože kromě toho, že nám pohladí chuťové buňky, nám také v mnohém prospějí na zdraví.

Na vrcholu letního ovoce jsou bezesporu jahody, které mimo jiné pomáhají udržovat normální trávení. A kromě skvělých plodů, které si vychutnáme v koláčích, knedlících, marmeládách nebo ideálně jen tak, můžeme také využít listy jahodníku. Ideálně pokud při procházce v lese najdete jahody lesní, ze kterých si připravíte chutný a příjemně voňavý nálev, kterým si navíc optimalizujete látkovou výměnu a dáte do pořádku žaludek, střeva i močové cesty.

Maliny nezůstávají pozadu, nálev z listů je účinný prostředek při střevní a žaludeční nepohodě. Nálev je také zejména ženská záležitost. Při pravidelném popíjení tlumí silnou menstruaci a menstruační diskomfort, zároveň se hodí v období porodu. Pokud začnete pít maliníkový čaj pravidelně 1 - 2x denně 1 - 2 měsíce před termínem porodu, podpoříte zkrácení druhé doby porodní a sníží se pravděpodobnost komplikací. Po porodu pak pomůže vyčistit porodní cesty a zkrátit dobu krvácení. 

Na vrcholu sezóny jsou nyní také borůvky, které výborně dezinfikují a zároveň udržují v normálu sliznici střev. Šťávu z plodů lze jako kloktadlo. Listy doporučujeme nasušit do zásoby, v zimním období je oceníte především na přípravu čajů.

Vysokým obsahem vitamínu C se pyšní rybíz, zejména jeho černá varianta. Ten mimo jiné nakopne celý náš imunitní systém. Rybíz navíc obsahuje množství rutinu, kterým docílíme normálního stavu cévních stěn. Nálev z listů se také používá do čajových ledvinových směsí a směsí na močové ústrojí. Nálevu nám může také ovlivnit krevní tlak.

Dalším lahodným kouskem ovoce je také třešeň. Třešně totiž obsahují antokyany, což jsou silné antioxidanty. Třešně také obsahují vysoké množství vápníku na kosti, vaziva a zuby.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na angrešt, který byl dříve na každé babiččině zahrádce. Tato zelená, mírně chlupatá bobule podpoří látkovou výměnu, podporuje růst vlasů a tvorbu kůže.

Na závěr musíme zmínit meruňky, které mají vysoký obsah antioxidantů. Udržují mimo jiné i normální pokožku, oddalují její stárnutí. I proto olej z meruňkových jader najdete v mnoha kosmetických produktech. Má totiž hydratující, regenerující a vyživující účinky na naši pleť.

Produkty zmíněné v článku

Maliny lyofilizované 30 g
Maliny lyofilizované 30 g

Není nic lepšího, než mlsat křupavé maliny ! A mrazem sušené maliny jsou opravdu výjimečné. Jsou čistě přírodní, neobsahují žádný přidaný cukr ani konzervanty. Maliny jsou sušené pomocí tzv. lyofilizace, tedy hlubokým mrazem.


Skladem

109 Kč

Jahody lyofilizované 25 g
Jahody lyofilizované 25 g

Mrazem sušené ovoce - jahody.


Skladem

102 Kč

Černý rybíz lyofilizovaný 45 g
Černý rybíz lyofilizovaný 45 g

Křupavý, mrazem sušený černý rybíz, který je dostupný po celý rok. Je navíc čistě přírodní, neobsahuje žádný přidaný cukr ani konzervanty. 


Skladem

87 Kč

Produkt značky NaturWay

Borůvka plod
Borůvka plod

Sušené plody borůvky černé (Vaccinium myrtillus L.).

Skladem

230 Kč

Podobné články

Příprava bylinných a solných koupelí
Rady a postupy

Příprava bylinných a solných koupelí

Bylinné i solné koupele jsou aktuální hlavně v zimním období, které je ideální pro prohřátí celého organismu. Udělejte něco pro sebe, zapomeňte na chvíli na každodenní stresy a připravte si koupel, která vám pomůže obnovit fyzický i psychický klid.

Zatočte s přebytečnými tuky díky přírodě
Rady a postupy

Zatočte s přebytečnými tuky díky přírodě

Přírodní byliny dokáží zrychlit spalování tuků nabuzením metabolismu nebo snižovat chuť k jídlu. Další byliny ovlivňují látkovou přeměnu či napomáhají k odvodňování organismu.

Netradiční druhy ovoce a zeleniny na gril. Už jste je ochutnali?
Rady a postupy

Netradiční druhy ovoce a zeleniny na gril. Už jste je ochutnali?

Snídejte zdravě
Rady a postupy

Snídejte zdravě

Jarní bylinky: mocná síla přírody
Rady a postupy

Jarní bylinky: mocná síla přírody

Bylinné likéry a vína
Rady a postupy

Bylinné likéry a vína

Pro bylinná vína a likéry se nejčastěji používají následující byliny: andělika lékařská, benedikt lékařský, fialkový kořen, galgan obecný, hřebíček, koriandr setý, muškátovník vonný, pelyněk pravý, pomerančovník, puškvorec obecný, rozmarýn lékařský, zeměžluč lékařská a další. K výrobě aromatizovaného vína se používá hroznový mošt, víno nebo jejich směs. Navýšení procent alkoholu probíhá destilátem vinného původu a obsah se pak pohybuje 14,5 % a nejvýše 22 %. Při přípravě bylinných vín a likérů záleží ale hlavně na tom, která bylina je vám příjemná, voní vám a hodí se svými účinky. Vyzkoušejte některý z osvědčených receptů......

Vypěstujte si doma bylinnou lékárničku
Rady a postupy

Vypěstujte si doma bylinnou lékárničku

Pěstování bylin v domácím prostředí má své velké výhody. Máte je vždy po ruce a hlavně jsou vždy čerstvé a voňavé.

Vepřové maso a gril jako nerozlučná dvojka
Rady a postupy

Vepřové maso a gril jako nerozlučná dvojka