4,9

hvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdička 1494 recenzí

Česká republika

Oblíbené

Košík

Váš košík je prázdný

Ukázat košík

Příprava nálevu

Nálev je za tepla získaný vodný výluh. Rostlina nebo směs rostlin se spaří v horké vodě stejným způsobem, jako se vaří čaj. Určené množství natě, květů nebo listů (obvykle 1-2 čajové lžičky) zalijte 1/4 litrem vroucí vody a nechte asi 5-8 minut louhovat. Dobré je nádobu přikrýt. Poté nálev sceďte.  

Nálev popíjejte vždy teplý a čerstvý.
Dobré je i vdechování jeho vůně.

Podobné články

Ještě jinou sůl na Váš stůl
Rady a postupy

Ještě jinou sůl na Váš stůl

Zázvor: všelék milovaný od středověku
Rady a postupy

Zázvor: všelék milovaný od středověku

Zatočte s přebytečnými tuky díky přírodě
Rady a postupy

Zatočte s přebytečnými tuky díky přírodě

Přírodní byliny dokáží zrychlit spalování tuků nabuzením metabolismu nebo snižovat chuť k jídlu. Další byliny ovlivňují látkovou přeměnu či napomáhají k odvodňování organismu.

Dlouhý život díky bylinám.
Rady a postupy

Dlouhý život díky bylinám.

Muškátový ořech a muškátový květ: odlišné, ale oba skvělé
Rady a postupy

Muškátový ořech a muškátový květ: odlišné, ale oba skvělé

Exotické soli: sůl není jen mořská či alpská
Rady a postupy

Exotické soli: sůl není jen mořská či alpská

Použití jemně mletých léčivých rostlin
Rady a postupy

Použití jemně mletých léčivých rostlin

Jemně mleté léčivé rostliny - odborně se této úpravě říká MESH, jsou šetrně a pomalu mleté části rostlin při zachování maximálního obsahu účinných látek.

Bylinné likéry a vína
Rady a postupy

Bylinné likéry a vína

Pro bylinná vína a likéry se nejčastěji používají následující byliny: andělika lékařská, benedikt lékařský, fialkový kořen, galgan obecný, hřebíček, koriandr setý, muškátovník vonný, pelyněk pravý, pomerančovník, puškvorec obecný, rozmarýn lékařský, zeměžluč lékařská a další. K výrobě aromatizovaného vína se používá hroznový mošt, víno nebo jejich směs. Navýšení procent alkoholu probíhá destilátem vinného původu a obsah se pak pohybuje 14,5 % a nejvýše 22 %. Při přípravě bylinných vín a likérů záleží ale hlavně na tom, která bylina je vám příjemná, voní vám a hodí se svými účinky. Vyzkoušejte některý z osvědčených receptů......