Vlašský ořech NATURAL
Vlašský ořech NATURAL
Čerstvé vlašáky z nové sklizně. Naturální vlašské ořechy jsou nejpopulárnějším ořechem v České republice. Naše vlašské ořechy jsou speciálně zasušené tak, aby vydržely vynikající celoročně a nepodléhaly rychle žluknutí a nehořkly. Jsou ideální na pečení a vaření.
Více o produktu
Vlašské ořechy jsou kvalitním zdrojem proteinu (15 g ve 100 g) a díky vyššímu obsahu tuku (65 g ve 100 g) rychle zasytí a jsou doporučovány i při redukční dietě a často je objevíte v receptech pro nízkosacharidové stravování. Neobsahují totiž vůbec žádný cholesterol. Ve 100 gramech ořechů jsou v průměru 2 miligramy sodíku a 441 miligramů draslíku. Ve stejném množství se nachází 60–70 gramů pro srdce zdravých nenasycených mastných kyselin.
Vlašské ořechy jsou bohaté na antioxidanty a jsou vynikajícím zdrojem minerálů, mědi (1,36 mg ve 100 g), zinku (3,36 mg ve 100 g) nebo hořčíku (158 mg ve 100 g). Z vlašáků také čerpáme některé vitamíny, jako jsou například vitamíny řady B a vitamín E.
Použití: Vlašské ořechy jsou vynikající v koláčích, nepostradatelné jsou ve vánočním cukroví, ale milujeme je i v salátech, rizotu či těstovinách. Můžete si z nich připravit bazalkové pesto či ořechové máslo, zkuste je přidat do granoly či si je vychutnejte jen tak. Vlašské ořechy jsou skvělé v jakékoliv úpravě.
Výrobce: Ochutnej ořech - Ořechy a sušené plody s.r.o. (Čakovec 33, Čakov)
Otázky & odpovědi
Související články
Bylinky a alkohol: co používají i výrobci destilátů
Příprava alkoholických nápojů z bylin je tradicí, která se ve světě objevuje již od starověku. První kvalitně popsané způsoby přípravy se nám dochovaly dokonce až z období středověku...