Pepře
Jaký pepř používáte v kuchyni ? Není totiž pepř jako pepř. Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepřů a koření, které se jako pepř označuje, i když ve skutečnosti pepřem není. Pepř jako takový pochází z tropického keře - pepřovníku. Jde o plody rostoucí v hroznech, které se sklízí a suší v různých fázích dozrávání. Pepř se používá celý, drcený nebo mletý. Jídlu dodá ostrou a štiplavou chuť. Podporuje trávení, srdeční činnost, zrychluje metabolismus a působí jako afrodisiakum. Není žádným tajemstvím, že mletý pepř rychleji ztrácí aroma a svou sílu. Proto doporučujeme používat v kuchyni čerstvě mletý či drcený pepř a přidávat ho do porkmů nejlépe až v závěrečné fázi tepelné úpravy. V naší nabídce najdete řadu druhů pepřů z celého světa a o každém z nich si můžete přečíst pár zajímavostí v popisu produktu. Vyberte si:
6 produktů

Malé kuličky se stopkou se někdy nazývají javánským pepřem. Jedná se o plod z keře rodu pepřovníkovitých (Piper cubeba L., syn. Cubeba officinalis Miq.), který má po usušení dřevité až kafrovité aroma.

Černý kampotský pepř se získává z ještě zelených pepřových plodů. Po sklizni se bobule suší na slunci a díky fermentačnímu procesu se zbarví do černa. Následuje pečlivé ruční vytřídění nejlepších bobulí. Poznávacím znakem kampotského černého pepře je příjemná silná ostrost s nádechem máty a eukalyptu.

Zažijte jedinečnou chuť tohoto fermentovaného pepře z oblasti Kampot v Kambodži. Pečlivě vybraná zrna pravého kampotského pepře jsou tradičně fermentována a obohacena kvalitní solí. Výsledkem je bohaté, intenzivní aroma s jemně slanou a zároveň ovocně kořeněnou chutí, která z něj činí opravdovou lahůdku.

Pro výrobu bílého kampotského pepře se používají pouze plně zralé načervenalé bobule. Po sklizni se na několik dní namočí do vody, aby změkly a šla dobře odstranit vnější červená slupka. Bílo-béžové bobule se potom suší na slunci. Bílý kampotský pepř je aromatický s jemnou svěží příchutí.

Červená varianta je velmi vzácná a pochází z plně zralých neoloupaných pepřových plodů a její výrobě se věnují pouze nejzkušenější pěstitelé. Díky vysoké zralosti je pravý červený pepř obzvlášť aromatický až ovocný se silnou ostrostí.

Dárková sada obsahuje 3 druhy luxusních kampotských pepřů.: černého, červeného a bílého. Chutě a vůně všech jsou nesrovnatelné s tradičními druhy pepřů. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.