Anýz plod
Anýz má sladce kořeněnou chuť, pro kterou se již mnoho let používá jako koření. K dochucení pikantních omáček, různých druhů ryb a masa, ale také sladkých jídel, k přípravě zdravých čajů.
Více o produktu
Anýz má sladce kořeněnou chuť, pro kterou se již drahně let používá jako koření. Oblíbený je přitom např. v čínské či indické kuchyni, nicméně uplatnění nachází i u nás. Využíván je např. k dochucení pikantních omáček, různých druhů ryb a masa, ale také sladkých jídel (koláčů, cukrovinek) či ovocných kompotů.
Používá se rovněž při výrobě alkoholických nápojů a k přípravě mnoha zdravých čajů.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)
Otázky & odpovědi
Související články
Bylinky a alkohol: co používají i výrobci destilátů
Příprava alkoholických nápojů z bylin je tradicí, která se ve světě objevuje již od starověku. První kvalitně popsané způsoby přípravy se nám dochovaly dokonce až z období středověku...