Abychom z rostlin získali co nejvíce účinných látek, je třeba je předem rozlámat, případně rozkrájet nebo rozemlít. Poté se vloží do příslušného množství studené vody a v přikryté nádobě se pozvolna přivedou k varu. Po 5-10 minutách varu necháme ještě 1/4 hodiny odstát v příkryté nádobě a scedíme. Čaj můžeme pít teplý i studený.
Produkty zmíněné v článku
Související kategorie: Květy
Podobné články
Rady a postupy
Nezpochybnitelná účinnost bylin, ale...
Rady a postupy
Touareg čaj: osvěžení do horkých dnů
Rady a postupy
Voňavý všelék jménem levandule
Levandule patří mezi nekrásnější rostliny. Má nádherné aroma a spoustu léčebných účinků - působí protizánětlivě, antibakteriálně, uklidňuje mysl, pomáhá proti stresu a nespavosti nebo urychluje hojení zánětů. Své využití navíc najde v kuchyni.
Rady a postupy
Zdravé a krásné vlasy díky bylinkám.
Rady a postupy
Netradiční druhy ovoce a zeleniny na gril. Už jste je ochutnali?
Rady a postupy
Kořeněné drinky na léto: s alkoholem i bez něj
Rady a postupy
Superpotraviny: koncentrovaná síla přírody
Lidské tělo podléhá civilizačním chorobám, a dochází k jeho rychlejšímu stárnutí. Tyto problémy pomáhají řešit tzv. superpotraviny, kam patří mimo jiné avokádo, chia semínka, spirulina a řada dalších zástupců rostlinné říše...
Rady a postupy