Abychom z rostlin získali co nejvíce účinných látek, je třeba je předem rozlámat, případně rozkrájet nebo rozemlít. Poté se vloží do příslušného množství studené vody a v přikryté nádobě se pozvolna přivedou k varu. Po 5-10 minutách varu necháme ještě 1/4 hodiny odstát v příkryté nádobě a scedíme. Čaj můžeme pít teplý i studený.
Podobné články

Rady a postupy
Vaporizace bylinek: alternativa ke kouření s mnoha benefity

Rady a postupy
Snídejte zdravě

Rady a postupy
Zdravá výživa: i tuky mohou být prospěšné

Rady a postupy
Bylinky na kašel a rýmu

Rady a postupy
Bylinky pro bdělost a "na mozek"

Rady a postupy
Zapomeňte na problémy se zažíváním

Rady a postupy
Nakopněte svou imunitu přírodními bylinami

Rady a postupy