Pekan jádra natural
Naše naturální pekanové ořechy jsou té nejvyšší kvality, mají nádhernou vůni a máslovou sladkou chuť. Jsou vynikající samotné, v granole, ale můžete je zkusit přidat i do salátů či si vyrobit domácí pekanové ořechové máslo.
Popis produktu
Naše naturální pekanové ořechy jsou té nejvyšší kvality, mají nádhernou vůni a máslovou sladkou chuť. Jsou vynikající samotné, v granole, ale můžete je zkusit přidat i do salátů či si vyrobit domácí pekanové ořechové máslo.
Pekanové ořechy se vzhledem podobají vlašskému ořechu, ale jsou měkčí a sladší. Pekany mohou mít různé odstíny barev, od žluté, přes hnědou až po oranžovou.
Stejně jako ostatní ořechy, i pekan je velmi tučný (72 g ve 100 g), ale z velké části se jedná o mononenasycené mastné kyseliny, které jsou považované za „zdravé tuky“. Díky vysokému obsahu tuku a vlákniny na delší dobu zasytí a jsou proto vhodnou rychlou svačinkou. Pekanové ořechy mají nízký obsah sacharidů (14 g ve 100 g), proto jsou používány v receptech na nízkosacharidovou (low-carb) dietu.
Jsou také zdrojem bílkovin (9,2 g ve 100 g), vlákniny (10 g ve 100 g), hořčíku (121mg ve 100 g), fosforu (277 mg ve 100 g), železa (2,53 mcg ve 100 g) a vitamínu A a B. Jsou také bohaté na zinek, stačí zkonzumovat přibližně pět těchto ořechů a získáte 1/6 doporučené denní dávky zinku.
Použití: Pekanové ořechy jsou vynikající jen tak, ale díky své měkkosti se z nich skvěle vyrábí ořechové máslo. Jsou vynikající v salátech, granole, ořechových dezertech i dortech. Asi nejznámější recept z pekanových ořechů je tradiční pekanový koláč, který je velmi populární v Kanadě a v USA. Lze z nich ale vyrobit i veganskou alternativu sýru.
Výrobce: Ochutnej ořech - Ořechy a sušené plody s.r.o. (Čakovec 33, Čakov)