Kampot pepř fermentovaný solený

Kampot pepř fermentovaný solený
Zažijte jedinečnou chuť tohoto fermentovaného pepře z oblasti Kampot v Kambodži. Pečlivě vybraná zrna pravého kampotského pepře jsou tradičně fermentována a obohacena kvalitní solí. Výsledkem je bohaté, intenzivní aroma s jemně slanou a zároveň ovocně kořeněnou chutí, která z něj činí opravdovou lahůdku.
Více o produktu
Fermentovaný pepř Kampot se solí
Zažijte jedinečnou chuť tohoto fermentovaného pepře z oblasti Kampot v Kambodži. Pečlivě vybraná zrna pravého kampotského pepře jsou tradičně fermentována a obohacena kvalitní solí. Výsledkem je bohaté, intenzivní aroma s jemně slanou a zároveň ovocně kořeněnou chutí, která z něj činí opravdovou lahůdku.
Chuť: komplexní, intenzivní a jemně slaná s nádechem ušlechtilé fermentace
Použití: ideální na grilované maso, zeleninu, do omáček, polévek či salátů. Výborný také jako delikatesa k sýrům nebo jen tak na čerstvý chléb s máslem.
Zajímavost: Fermentovaný pepř se solí je v Kambodži považován za královské koření. Díky šetrnému zpracování zůstává vláčný, měkký a připravený k okamžitému použití – nemusí se mlít ani drtit.
Recept pro vegetariány: Pečený květák s fermentovaným pepřem a tahini dresinkem
Ingredience:
-
1 menší květák
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 lžička fermentovaného pepře Kampot
-
špetka soli
-
2 lžíce tahini pasty
-
šťáva z ½ citronu
-
1 stroužek česneku
-
voda na zředění dresinku
Postup: Květák rozebereme na růžičky, smícháme s olivovým olejem, posypeme fermentovaným pepřem a solí. Pečeme na 200 °C asi 25 minut dozlatova. Mezitím smícháme tahini, citronovou šťávu, lisovaný česnek a trochu vody do hladkého dresinku. Hotový květák přelijeme dresinkem a posypeme ještě několika kuličkami fermentovaného pepře pro intenzivnější chuť.
Recept pro všežravce: Vepřová panenka s krustou z fermentovaného pepře a medovo-hořčičnou omáčkou
Ingredience:
-
600 g vepřové panenky
-
1 lžíce fermentovaného pepře Kampot (jemně nasekat)
-
2 lžíce dijonské hořčice
-
1 lžíce medu
-
2 lžíce olivového oleje
-
sůl podle chuti
-
snítka rozmarýnu
Postup: Panenku očistíme a osolíme. V misce smícháme hořčici, med a nasekaný fermentovaný pepř. Touto směsí potřeme maso ze všech stran. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se vytvořila krusta. Přendáme do pekáčku, přidáme snítku rozmarýnu a dopečeme v troubě při 180 °C asi 15–20 minut podle tloušťky masa. Necháme 5 minut odpočinout a krájíme na plátky. Podáváme s: pečenými batáty, bramborovým pyré nebo zeleninovým salátem.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)