4,9

hvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdička 1494 recenzí

Česká republika

Oblíbené

Košík

Váš košík je prázdný

Ukázat košík

Kampot pepř fermentovaný solený

Kampot pepř fermentovaný solený

Zažijte jedinečnou chuť tohoto fermentovaného pepře z oblasti Kampot v Kambodži. Pečlivě vybraná zrna pravého kampotského pepře jsou tradičně fermentována a obohacena kvalitní solí. Výsledkem je bohaté, intenzivní aroma s jemně slanou a zároveň ovocně kořeněnou chutí, která z něj činí opravdovou lahůdku.
Více o produktu

50 gSkladem

164 Kč

Kampot pepř fermentovaný solený

100 gSkladem

301 Kč

Kampot pepř fermentovaný solený

164 Kč

99% zákazníků nás doporučuje
2,2 dne průměrná doba dodání

Fermentovaný pepř Kampot se solí

Zažijte jedinečnou chuť tohoto fermentovaného pepře z oblasti Kampot v Kambodži. Pečlivě vybraná zrna pravého kampotského pepře jsou tradičně fermentována a obohacena kvalitní solí. Výsledkem je bohaté, intenzivní aroma s jemně slanou a zároveň ovocně kořeněnou chutí, která z něj činí opravdovou lahůdku.

Chuť: komplexní, intenzivní a jemně slaná s nádechem ušlechtilé fermentace
Použití: ideální na grilované maso, zeleninu, do omáček, polévek či salátů. Výborný také jako delikatesa k sýrům nebo jen tak na čerstvý chléb s máslem.

Zajímavost: Fermentovaný pepř se solí je v Kambodži považován za královské koření. Díky šetrnému zpracování zůstává vláčný, měkký a připravený k okamžitému použití – nemusí se mlít ani drtit.

Recept pro vegetariány: Pečený květák s fermentovaným pepřem a tahini dresinkem

Ingredience:

  • 1 menší květák

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička fermentovaného pepře Kampot

  • špetka soli

  • 2 lžíce tahini pasty

  • šťáva z ½ citronu

  • 1 stroužek česneku

  • voda na zředění dresinku

Postup: Květák rozebereme na růžičky, smícháme s olivovým olejem, posypeme fermentovaným pepřem a solí. Pečeme na 200 °C asi 25 minut dozlatova. Mezitím smícháme tahini, citronovou šťávu, lisovaný česnek a trochu vody do hladkého dresinku. Hotový květák přelijeme dresinkem a posypeme ještě několika kuličkami fermentovaného pepře pro intenzivnější chuť.

 

Recept pro všežravce: Vepřová panenka s krustou z fermentovaného pepře a medovo-hořčičnou omáčkou

Ingredience:

  • 600 g vepřové panenky

  • 1 lžíce fermentovaného pepře Kampot (jemně nasekat)

  • 2 lžíce dijonské hořčice

  • 1 lžíce medu

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl podle chuti

  • snítka rozmarýnu

Postup: Panenku očistíme a osolíme. V misce smícháme hořčici, med a nasekaný fermentovaný pepř. Touto směsí potřeme maso ze všech stran. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se vytvořila krusta. Přendáme do pekáčku, přidáme snítku rozmarýnu a dopečeme v troubě při 180 °C asi 15–20 minut podle tloušťky masa. Necháme 5 minut odpočinout a krájíme na plátky. Podáváme s: pečenými batáty, bramborovým pyré nebo zeleninovým salátem.

 

 

Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)


Otázky & odpovědi