4,9

hvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdička 1494 recenzí

Oblíbené

Košík

Váš košík je prázdný

Ukázat košík

Whisky pepř celý Alk. 8,9%

Whisky pepř celý Alk. 8,9%

Výjimečně aromatický černý pepř Tellicherry z indického pobřeží Malabar se v dubovém sudu setkal s kvalitním bourbonem. Po dobu minimálně 7 dní se pepř maceruje ve whisky v malé manufaktuře, několikrát denně se ručně obrací, poté se nechá odkapat a ihned balí, aby se zachovalo jeho výrazné whisky aroma.
Více o produktu

50 gSkladem

5,41 EUR

Whisky pepř celý Alk. 8,9%

5,41 EUR

99% zákazníků nás doporučuje
2,2 dne průměrná doba dodání

Whisky pepř celý | Alk. 8,9 % obj.

Výjimečně aromatický černý pepř Tellicherry z indického pobřeží Malabar se v dubovém sudu setkal s kvalitním bourbonem. Po dobu minimálně 7 dní se pepř maceruje ve whisky v malé manufaktuře, několikrát denně se ručně obrací, poté se nechá odkapat a ihned balí, aby se zachovalo jeho výrazné whisky aroma.

Obsahuje přirozený alkohol 8,9 % obj. a přibližně 32 % vlhkosti – díky tomu je jemný, měkký a snadno se rozemele v hmoždíři nebo rozdrobí mezi prsty.

Chuť: výrazně pepřová, aromaticky ostrá s intenzivním nádechem whisky
Použití: ideální k tmavým masům – steakům, carpacciu, do těstovin nebo k vyzrálému ovoci. Skvěle ladí i s tmavou čokoládou či netradičními kombinacemi.
Tip: vždy čerstvě mletý v mlýnku nebo drcený v hmoždíři

Recept: Grilovaný flank steak s whisky pepřem a čokoládovou redukcí

Ingredience:

  • 600 g hovězího flank steaku

  • 1 lžička celého whisky pepře (rozdrtit v hmoždíři)

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl dle chuti

  • 100 ml červeného vína

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 1 čtvereček kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)

Postup:

  1. Steak potřeme olejem, osolíme a posypeme rozdrceným whisky pepřem. Necháme odležet alespoň 30 minut.

  2. Mezitím si připravíme redukci – víno s cukrem zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Odstavíme, vmícháme čokoládu a promícháme.

  3. Steak opečeme na grilu nebo pánvi 2–3 minuty z každé strany (dle tloušťky a požadovaného stupně propečení).

  4. Nakrájíme na plátky a přelijeme čokoládovou redukcí. Podáváme s grilovanou zeleninou nebo bramborovým pyré.

 

 

Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)


Otázky & odpovědi