Whisky pepř celý Alk. 8,9%

Whisky pepř celý Alk. 8,9%
Výjimečně aromatický černý pepř Tellicherry z indického pobřeží Malabar se v dubovém sudu setkal s kvalitním bourbonem. Po dobu minimálně 7 dní se pepř maceruje ve whisky v malé manufaktuře, několikrát denně se ručně obrací, poté se nechá odkapat a ihned balí, aby se zachovalo jeho výrazné whisky aroma.
Více o produktu
Whisky pepř celý | Alk. 8,9 % obj.
Výjimečně aromatický černý pepř Tellicherry z indického pobřeží Malabar se v dubovém sudu setkal s kvalitním bourbonem. Po dobu minimálně 7 dní se pepř maceruje ve whisky v malé manufaktuře, několikrát denně se ručně obrací, poté se nechá odkapat a ihned balí, aby se zachovalo jeho výrazné whisky aroma.
Obsahuje přirozený alkohol 8,9 % obj. a přibližně 32 % vlhkosti – díky tomu je jemný, měkký a snadno se rozemele v hmoždíři nebo rozdrobí mezi prsty.
Chuť: výrazně pepřová, aromaticky ostrá s intenzivním nádechem whisky
Použití: ideální k tmavým masům – steakům, carpacciu, do těstovin nebo k vyzrálému ovoci. Skvěle ladí i s tmavou čokoládou či netradičními kombinacemi.
Tip: vždy čerstvě mletý v mlýnku nebo drcený v hmoždíři
Recept: Grilovaný flank steak s whisky pepřem a čokoládovou redukcí
Ingredience:
-
600 g hovězího flank steaku
-
1 lžička celého whisky pepře (rozdrtit v hmoždíři)
-
2 lžíce olivového oleje
-
sůl dle chuti
-
100 ml červeného vína
-
1 lžíce třtinového cukru
-
1 čtvereček kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
Postup:
-
Steak potřeme olejem, osolíme a posypeme rozdrceným whisky pepřem. Necháme odležet alespoň 30 minut.
-
Mezitím si připravíme redukci – víno s cukrem zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Odstavíme, vmícháme čokoládu a promícháme.
-
Steak opečeme na grilu nebo pánvi 2–3 minuty z každé strany (dle tloušťky a požadovaného stupně propečení).
-
Nakrájíme na plátky a přelijeme čokoládovou redukcí. Podáváme s grilovanou zeleninou nebo bramborovým pyré.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)