Jednodruhové koření
Potřebujete klasický pepř, kmín, sůl, majoránku nebo papriku ? Nebo spíše nějakou specialitku ? Vyberte si z naší široké nabídky jednodruhového koření. Budete mile překvapeni super kvalitou.
15 produktů

BIO červený paprikový granulát 1–3 mm přináší intenzivní chuť, přirozenou barvu a široké využití v kuchyni – od omáček po marinády. Bez chemie, s maximem chuti.

BIO paprikové vločky z červené a zelené papriky dodají pokrmům chuť, barvu i aroma. Ideální do směsí, na dekoraci jídel i každodenní vaření. Bez chemie, s láskou k přírodě.

Paprika sladká patří mezi nejoblíbenější mleté papriky u nás i ve světové kuchyni. Má vynikající barvivost a velmi příjemnou vůni, charakteristickou po sladké paprice. Chuť je jemně nasládlá a velice delikátní.

Naše paprika sladká maďarská má barevnost od 120 ASTA, pochází ze Szegedi a patří mezi nejkvalitnější, jaké se na trhu dají sehnat. Je výborná na tepelnou úpravu a zvláště na dobarvení pokrmů, protože za tepla dokáže uvolnit více barviva, než jiné druhy paprik.

Paprika pálivá Szeged je sypká a bez hrudek, má cihlově červenou barvu. Vhodná je zejména do guláše, masových pokrmů, do omáček, na maso, do salátů, polévek, zeleninových směsí.... Dodává jídlu krásnou barvu a pikantní chuť.

BIO zelená řezaná paprika 1–3 mm si zachovává svěžest, barvu i křupavost. Vhodná do salátů, wrapů, teplých jídel i jako ozdoba pokrmů. Bez chemie, s chutí přírody.

Bílý pepř Penja je získáván ze zcela zralých pepřových bobulí. Po sklizni se bobule namáčejí několik dní tekoucí vodou až se vnější slupka oddělí. Krémově zbarvené bobule se potom suší na slunci. Pro bílou Penju je charakteristická silná ovocná ostrost s decentní mentolovou notou.

Černý pepř Penja se sklízí krátce před plnou zralostí a suší se na slunci. Silné intenzivní aroma s kouřovým nádechem se hodí ke všem tmavým masům a dušeným pokrmům a tmavým omáčkám.

Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a cuminem, je součástí kari, marinád, dušených mas, polévek, ale přidává se i do čaje s medem .

Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a cuminem, je součástí kari, marinád, dušených mas, polévek, ale přidává se i do čaje s medem .

Sušená petržel tvoří hlavní součást nádivek, polévek, vaječných jídel, salátů a těstovin. Přidat lze do mletých mas, na ryby či do marinád na grilování.

Jedná se o sušená semena pískavice (Trigonella foenum-graecum L.). Pískavice je aromatické koření velmi autentické chuti v nejvyšší dostupné jakosti. Má mírně nahořklou chuť která se vařením ztrácí. Pískavice pokrmu dodává nezapomenutelnou exotickou chuť, která lehce připomíná libeček.

Jedná se o sušená, jemně mletá semena pískavice (Trigonella foenum-graecum L.). Využívá se mimo jiné jako koření, je vynikající jako přísada do domácího chleba.

BIO pomerančové vločky jsou sušené a drcené slupky z ekologicky pěstovaných pomerančů.