Xylitol
Xylitol - březový cukr jemný (E967) | 0,1 mm
Více o produktu
Xylitol - březový cukr jemný (E967) | 0,1 mm
Náš březový cukr, známý také jako Xylitol, pochází výhradně z evropské produkce, především z Finska. Surovinou pro jeho výrobu je tvrdé dřevo z břízy a buku z trvale udržitelného lesního hospodářství. Extrakce xylitolu je velmi složitá. Náš xylitol se získává z dřevěného cukru xylózy v technicky složitém procesu. Do jemně nasekaného dřeva se přidává voda, tekutá hmota dřeva se pak čistí a filtruje dokud se z xylitolu úplně neoddělí všechny cizí látky.
Březový cukr je o něco méně sladký než standardní bílý cukr a má pouze malý vliv na hladinu cukru v krvi. Díky tomu je vhodný pro diabetiky.
Upozornění: nedoporučuje se dětem do 3 let, dospělým doporučujeme pomalý přechod na toto slazení, nadměrná konzumace xylitolu může působit projímavě.
Výživové údaje/100 g:
energetická hodnota: |
1000kJ /240kcal |
tuky: | 0,0g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0g |
sacharidy: | 100g |
z toho cukry: | 0,5g |
z toho polyoly (alkoholové cukry) | 99,5g |
vláknina | 0,0g |
bílkoviny: | 0,0g |
sůl: | 0,3g |