Cukr třtinový
Do třtinového cukru není dodávána melasa dodatečně, proto se doporučuje jako zdravější varianta cukru.
Více o produktu
Třinový cukr je známou alternativou cukru bílého. Jeho typickým poznávacím znakem je jeho zlatavá, někdy až čokoládově hnědá barva. Intenzita zabarvení je dána množstvím melasy, které tento cukr přirozeně obsahuje. U bílých cukrů je malsa chemicky odstraněna aby cukr získal požadovanou sněhově bílou barvu. Pro získání hnědého řepného cukru je naopak melasa chemicky přidávána.
Třtinový cukr se ná využít všude, kde by se použil cukr bílý. Navíc, díky své hnědé barvě, dodá Vašim pokrmům nebo nápojům karamelově hnědý nádech.
Otázky & odpovědi
Související články
Vepřové maso a gril jako nerozlučná dvojka
Blahodárné bobule z našich zahrad
Yerba maté: zbaví vás únavy a pomůže s hubnutím
Vadí vám rostoucí ceny kávy a její vedlejší účinky? Pak může být yerba maté ideální alternativou. Narozdíl od kávy po něm prudce neklesá energie a je bohatší na vitamíny a minerály. V tomto článku se podíváme na jeho hlavní účinky a způsoby přípravy a prozradíme vám, v čem přesně se odlišuje od kávy.